Kwaliteit

Gecertificeerd voor voedselveilig en hygiënisch verpakken

Elk detail telt in het kwaliteitsbeleid

Het belang van een betrouwbare kwaliteit in groenten en fruit neemt snel toe. Niet voor niets zijn productkwaliteit en daaraan gekoppeld voedselveiligheid belangrijke onderwerpen binnen ons bedrijf. Daarom werkt Euro West volgens de actuele standaarden in de markt: die van BRC, IFS, RIK en Skal.

En ook in de eigen productieketen houden we de regie op het gebied van kwaliteit graag strak in handen. We werken uitsluitend met leveranciers die net als wij ook gecertificeerd zijn om hún kwaliteit te waarborgen. Hygiëne krijgt maximale aandacht. Geavanceerde systemen voor tracking and tracing dragen ertoe bij dat de weg die een product aflegt tot aan de bron bekend is. Want als het om kwaliteit gaat, telt elk detail.

Optimale controle over de kwaliteit

Kwaliteitsmanagement begint op het moment dat producten bij ons binnenkomen voor verdere verwerking. Een eigen team van vakbekwame keurmeesters staat klaar om elke partij nauwlettend te beoordelen. Is de kwaliteit overeenkomstig uw opdracht? De kwaliteitscontrole gaat verder dan alleen het product. Ook een continue proceskeuring aan de verpakkingslijnen maakt onderdeel uit van het kwaliteitsprotocol. Eenmaal verpakt of omgepakt, volgt nog een laatste keuring voordat orders worden getransporteerd naar de plek van besteming. Zo heeft u 100% zekerheid over de kwaliteit die u wilt.

Zekerheid zwart op wit: de certificaten van Euro West

Net als u hechten we grote waarde aan zekerheid zwart op wit. Die tonen we aan via de bekende certificeringsregelingen in de sector.

IFS
IFS staat voor International Food Standard, een certificatieschema dat is ontwikkeld door Duitse retailers. Ook Franse supermarkten hanteren het label steeds vaker. De inhoud van de International Food Standard is te vergelijken met die van BRC Global Standard. Doelstelling is om voedselveiligheid en hygiëne in de foodketen te waarborgen.
Download hier het IFS- certificaat.

BRC
Naast systemen als HACCP en ISO is in 2001 de CBL-BRC-code ontwikkeld. Het is de standaard voor retailorganisaties die willen voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en om de consument te beschermen. De BRC Global Standard-Food geeft hen criteria op het gebied van veiligheid, kwaliteit en procedures voor fabrikanten die levensmiddelen leveren aan retailorganisaties of gebruikers van de standaard.
Download hier het BRC- certificaat.

QS
Naar aanleiding van de toenemende vraag naar QS-certificatie heeft Euro West besloten om zich ook te laten certificeren tegen de Qualität & Sicherheit standaard. Met het QS certificaat mag Euro West deelnemen aan de QS-keten en dus QS producten inkopen bij QS-gecertificeerde leveranciers en weer verkopen aan QS-gecertificeerde afnemers.
Download hier het QS- certificaat.

Reglement Interne Kwaliteitscontrole
Het RIK (Reglement Interne Kwaliteitscontrole) richt zich op bedrijven met een eigen intern kwaliteitszorgsysteem. Als zij deelnemen aan het RIK, kunnen ze bepaalde voordelen krijgen bij de controles voor export, import en de interne markt.
Download hier het RIK-certificaat.

Skal
De onafhankelijke organisatie Skal ziet toe op de biologische productie in ons land. Skal komt voort uit de stichting Ekomerk Controle, die consumenten beschermt bij de aankoop van biologische land- en tuinbouwproducten.
Download hier het Skal-certificaat.

GLOBALG.A.P. Chain of Custody
Certificering volgens de GLOBALG.A.P. Chain of Custody-standaard stelt zeker dat een eindproduct dat wordt aangeduid als GLOBALG.A.P. gecertificeerd product op alle punten herleid kan worden naar de oorspronkelijke volgens GLOBALG.A.P. gecertificeerde producent of producentengroep. Euro West heeft ook de beschikking over het GLOBALG.A.P. Chain of Custody certificaat. Download hier het certificaat.