Historie

Al sinds 1970 thuis in het verpakken van AGF

Meer dan vier decennia ervaring in klantspecifiek verpakken

Veiling Loosduinen 1960 - Piet Vijverberg op de derde rij rechts

Met Euro West kiest u voor een ervaren partner. Eén die de wereld van groenten en fruit al sinds begin 1960 uit eigen ervaring kent en is meegegroeid met alle actuele ontwikkelingen in de sector. De basis voor ons bedrijf is gelegd door Piet Vijverberg in de tijd dat er nog 13 veilingen waren in ons grote Westland.

Het jaar 1970 - het jaar van de Fusies Veilingen - was ook de aanleiding en aanzet om breder te gaan werken en opereren. Piet Vijverberg en Chris Reijgersberg gingen samen en daarmee startte het bedrijf REVIJ B.V. Ook toen al bestond het merendeel van het werk uit inkopen, verpakken en verzendklaar maken van groenten en fruit. Producten werden persoonlijk ingekocht op een van de vijf Westlandse veilingen in die tijd. Na 15 jaar besloot Chris Reijgersberg te stoppen en in Barcelona een nieuwe start te maken en zette Piet Vijverberg het bedrijf REVIJ B.V. alleen verder.

Computergestuurd verpakken
Half jaren tachtig namen de verpakkingsactiviteiten een grote vlucht. Er werd uitgebreid geïnvesteerd in de verpakkingsafdeling en in computergestuurde machines. Die groei zette zich door: begin jaren negentig verdubbelt het bedrijf in oppervlakte. Met het aantreden van Marco Vijverberg gaat het bedrijf begin deze eeuw weer een nieuwe fase in. De nieuwe naam wordt Euro West en het bedrijf verhuist in 2014 naar een grotere locatie op bedrijventerrein ABC Westland. Daarmee wordt ook de ruimte gecreëerd voor een nieuwe activiteit: het rijpen van groenten en fruit, in geconditioneerde cellen.

Nieuw hoofdstuk in 2016: verdere uitbreiding

In 2016 kon er weer een nieuw hoofdstuk worden bijgeschreven in de historie van Euro West. Het naburige pand werd aangekocht, waardoor de totale bedrijfsruimte werd verdubbeld. Middels deze uitbreiding is Euro West volledig voorbereid om weer een stap te kunnen zetten als service provider.

De leiding van het bedrijf is nu in handen van Marco Vijverberg. Nog altijd laten de activiteiten van Euro West een opvallend stijgende lijn zien. Is er een beter bewijs denkbaar van een klantgerichte dienstverlening, al ruim 50 jaar lang?