Certificeringen BRC en IFS van groenten en fruit verpakker Euro West verlengd

Terug naar overzicht

Voor Euro West stond in het begin van de maand januari de jaarlijkse BRC en IFS audit weer op het programma. Nadat in het voorgaande jaar de certificaten voor QS, Skal en het RIK al werden verlengd, waren deze twee certificeringen de laatste in de reeks om verlengd te worden. Tijdens het bezoek van de auditor van certificerende instelling Vinçotte ISACert kreeg de Poeldijkse verpakker van groente en fruit de bevestiging dat men de zaken op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid goed op orde heeft.

In de lijn van de voorgaande jaren stond bij Euro West ook afgelopen jaar in het teken van continue verbetering. Speerpunten hierbij waren automatisering én digitalisering. Waar het productieproces binnen het bedrijf steeds verder wordt geautomatiseerd, heeft de digitalisering meer betrekking op de registraties die moeten worden uitgevoerd. Zo heeft men in 2019 de overstap gemaakt naar het digitale orderpicksysteem ELMO van softwareleverancier Jem ID en is men momenteel druk bezig om de papieren registraties voor het kwaliteitszorgsysteem om te zetten naar het digitale CareNet van Normec Foodcare.

Daarnaast is binnen de verpakkingswereld de overstap van plastic verpakkingen naar alternatieven een hot item. Euro West heeft samen met verschillende klanten gekeken naar mogelijkheden om andere verpakkingsmogelijkheden aan te bieden ten opzichte van de klassieke plastic flowpackverpakkingen en plastic schalen en pakbladen. Ook hierin vinden continue ontwikkelingen plaats en Euro West probeert hierin ook voortdurend mee te denken met haar klanten.

Fresh Packing? Choose To Be Different!
Euro West B.V.
ABC Westland 374
2685 DD Poeldijk

Bezoek ons ook op de Fruit Logistica bij hal 5.2 | D-01